TOGTER

Vi ved ikke hvad vi oplever, før vi har oplevet det

DCIM100MEDIADJI_0934.JPG

Det at være rejsemakker på CLEO er ikke en pakkerejse. At være rejseven i vores kollektiv betyder, at du bidrager til bådens deleøkonomi, har lyst til at tage del i bådens liv og kan tage ansvar for et sundt og hyggeligt fællesskab. Du skal med andre ord indstille dig på at leve dele af det langturssejlerliv vi, André og Pernille lever. Som du nok allerede ved rejser vi ikke efter en bucketliste, men rejser efter en prioriteret rækkefølge: 1) At CLEO er sejldygtigt 2) vejrudsigten og 3) vores drømme og de muligheder destinationen tilbyder. Altså er fokus at du som rejseven tager del i et kollektiv, der hver især bidraget til at båden kan sejle sikkert fra A til B, at hverdagens gøremål bliver udført og derefter kan vi hygge os med andre magiske oplevelser. Det er sådan et langturssejlerliv er. Ønsker du kun magiske oplevelser der ikke kræver sure tjanser eller lange arbejdsdage i solen – så skal du vælge en anden båd eller rejseform. 

Alle togter er vejledende og det er en god idé at du allerede nu vænner dig til tanken om, at planlægningen til søs ikke altid går helt som man havde forventet det. Det er en del af langturssejler-charmen. Forventningerne skal du lade ligge derhjemme – her ombord rejser vi og glædes over det øjnene ser og sjælene oplever. Lige meget hvad end det så er. 

GENERELT OM VORES TOGTER

Vi ved ikke hvad vi oplever, før vi faktisk har oplevet det! 

Vores togter har en lokation for på- og afmønstring, men hvad der sker derimellem er op til vejret, sæsonen, CLEOs behov for en kærlig hånd og gode muligheder vi ikke kan lade forbi passere. Vi kommer til at dykke, sejle, nyde ankerlivet og tage på landbesøg alene og sammen. 

På et togt kommer du til at opleve hvordan vi lever vores liv til søs og du får en lille forsmag på langturssejlerlivet. Men du kan ikke nå at mestre alt ombord og vi har ej heller energien til at lære alle op i alle bådens funktioner og opgaver. CLEO er foruden din ferie og rejseoplevelse som gast, også vores langvarige eventyr og hverdag. Derfor øver vi os hele tiden i at balancere mellem kollektivet, fællesskabet og vores helt almindelige private liv som sjælevenner på tur. Noget du som gast vælger at træde ind i og også kommer til skulle mestre: balancen mellem base, fællesskab og egentid – så du når i mål med dine drømme og ikke kun alle dem dine bofæller drømmer om. Med andre ord kan man i højere grad kalde CLEO et kollektiv, der deler mange oplevelser sammen på deres fælles base.

Vi gør meget ud af at sammensætte en dynamisk, moden og glædesfyldt besætning – der samtidigt har et godt legebarns-hjerte. Vores erfaring siger os at et mindre fællesskab på omkring 8-9 personer (inklusiv os som skipperpar) passer godt til vores energi, ønske om plads til alle og vores kærlighed til den familiære følelse hvor alle har en stemme. 

Oftest består vores togter at 50/50 kvinder og mænd, grønne- og erfarende dykkere samt en bred alders fordeling. Gennemsnitlig er vores besætning 25-35 år, men det betyder ikke at vi også har gaster med ombord på 20 eller 50+. Alder er nemlig blot et tal. For os handler det om at man som ny ven af CLEO er selvstædig, ansvarsfuld og kan favne både de sure og søde opgaver der følger med rejseformen. Og vigtigst: at man behandler de lande og steder vi besøger med ydmyghed og respekt. 

Når du håber på at blive en del af vores livsstil, forventer vi:

At du har lyst til at gøre dig umage for at lære, i den periode du er her. Du vil naturligt gerne lære det hele og det er mega fedt! Vi har dog brug for at understrege at André og jeg bare er helt almindelig mennesker der er på et af vores livs eventyr. Derfor vil det være naturligt at alle ombord ikke kan lære det hele og at vi har en begrænset mængde tid og energi til at lære fra os. Vi vil nemlig også gerne selv erfare, lære af dig og bare være til engang i mellem. Derfor er det meget sådan her på CLEO, at vi blandt andet ikke holder sejlerskole foredrag. Du er ansvarlig for egen læring. Vil man virkelig gerne lære noget, så må man tænke selv, undersøge og herefter komme med undrende og nysgerrige spørgsmål. Vi oplever at det er for nemt bare at spørge os om alt, i stedet for at tage sig tid til at reflektere.

At du er indstillet på at ændre dine vaner og tankemønstre for at indgå i det simple liv til søs. Du vil opleve at vi prøver at passe utrolig godt på vores båd og verdens gæstfrihed ved at undgå unødvendige risikoer; hvad end det omhandler sejlads, landbesøg, dykning eller bål på en øde strand. Vi forventer at du som ven af CLEO prøver at finde forståelsen for hvilket ansvar og usynlige til og fravalg der ligger til grund for at vi alle kan dele det eventyr et togt er. 

At du hjælper med at at komme godt i mål. Det er vigtigt for os at lyst til at bidrage til at alle har en velfungerende og dejlig hverdag bor i dit sind. Og at du er klar til at gå glip eller på kompromis for at fremme kollektivet og vores fællesskab.

Du træder som gast på CLEO også ind i et privat hjem og det regner vi med at du har forståelse og respekt for. Vores hjem er varmt og åbent for ethvert menneske, hvis man behandler det som var det ens eget – for det er det jo i den tid du er ombord. Dit hjem og din dejlige base.

På baggrund af ovenstående kan du derfor ikke forvente at få et endeligt svar på din ansøgning lige med det samme, da vi prøver at lave det bedste match ud fra alle ansøgninger vi har fået og modtager løbende. Lad os derfor vide hvis du behøver en afklaring mere end 3 måneder inden togtets start. 

Hvad ska’ det kost’? Skriv til os og hør mere deleøkonomien på de forskellige togter!

TOGT 24-1, LEDIGE PLADSER

FRANSK POLYNESIEN

25 januar til 12 marts 2024 – 48 dage 

Vi har efterhånden oplevet meget af Fransk Polynesien og der er ingen tvivl. Vi elsker det smukke og rolige land. Vi starter ved Marquesas og hvor vi bevæger os hen ved vi ikke endnu – det vil tiden vise. 

Glæd dig til dykning, den gode sejleroplevelser og det søde liv ombord på en båd i et mindre kollektiv.

TOGT 24-2, LEDIGE PLADSER

FRANSK POLYNESIEN - TONGA

25 marts til 23 maj 2024 – 60 dage, 1500 sømil

Vi drager på nye eventyr. Det er på tide at nyde de sidste sejladser i Fransk Polynesien og fortsætte vest over. Vi satser på både at kunne opleve lidt af Cook Islands og Niue inden vi rammer Tonga som vi efterhånden har drømt om at besøge med egen båd og dykkerudstyr i mange år. Hvor lang tid vi har ved hver destination ved vi ikke før togtet er ovre. 

TOGT 24-3, LEDIGE PLADSER

TONGA - VANUATU

7 juni til 10 august 2024 – 65 dage, 1100 sømil

Ønsket er at vi ø-hopper rundt i Tonga og opleve det “rigtige” polynesien, inden vi sætter kursen mod skønne Fiji og senere Vanuatu. Vi skal dykke, udforske nye steder og ikke mindst nyde vind i sejlet. Togtet er for dig det ønsker lidt af det hele. Magiske dykkerspots, god sejlads med lidt længere stræk i mellem og det søde liv til søs. Hvor lang tid vi har ved hver destination ved vi ikke før togtet er ovre.

TOGT 24-4, LEDIGE PLADSER

VANUATU - INDONESIEN

25 august til 12 november 2024 – 80 dage, 2500 sømil 

Vi starter ved Vanuatu og når det er tid til lidt luftforandring, sætter vi kurs mod Indonesien & Raja Ampat. Her skal vi selvfølgelig dykke – faktisk på nogle af verdens vildeste spots. Det bliver et togt med gode lange sejladser, nye landskaber at udforske, ankerliv og dykning som vi længe har set frem til. Hvor lang tid vi har ved hver destination ved vi ikke før togtet er ovre.

Vores videre sejlads

2024 – 2025

Intet er fastlagt endnu, men umiddelbart sejler vi til vores andet hjem, nemlig Filippinerne i slutningen af 2024. Efteråret 2025 vender vi måske tilbage til Indonesien og skal udforske det vilde og flotte undervandsliv man her kan finde. Drømmene er mange men en ting er sikkert. Det bliver helt fantastisk. Er du interesseret i at sejle med os i 2025, så start endelig en dialog med os på mail.