Panama - Galapagos - Stillehavet - Fransk Polynesien

KONGETOGTET - TOGT 22-1, 100 DAGE

PÅ- OG AFMØNSTRING

Påmønstring: 6 marts 2022 
Panama / Costa Rica

Afmønstring: 13 juni 2022
Marquesas / Tahiti

Panama - Galapagos - Stillehavet - Fransk Polynesien

Planen er efter en stor proviantering, klargøring af Cleo og små dagssejladser, at sætte kursen fra Panama mod naturparadiset Galapagos. Her vil vi i et par uger dykke på livet løs og udforske landet i det omfang naturreservatet tillader os. Efter de sidste forberedelser vil vi derefter begive os ud på vores livs sejlads – nemlig stillehavskrydset til Fransk Polynesien. Efter cirka 25-30 dage uden at se land men derimod masser af vand, rammer vi forhåbentlig ø-gruppen Marquesas i Fransk Polynesien. Vi skal nyde land under fødderne igen, udforske den frodige natur og selvfølgelig dykke. Hvis vejret tillader det, sejler vi i slutningen af togtet mod Tahiti. 

Påmønstring destinationen er endnu ikke fastlagt, da vi på togtet forinden vil se om det er muligt også at nå og sejle fra Panama til Costa Rica. Er dette tilfældet vil vi prøve at se på mulighederne for at besøge Coco Island. Men alt dette afhænger af vejret, vedligehold af Cleo og mange andre faktorer. Derfor må du ikke sætte næsen op efter Costa Rica, det er blot en bonus. 

Afmønstring vil som udgangspunkt være ved Tahiti, men vejret kan gøre at du må tilkøbe en indenrigsbillet fra Marquesas til Tahiti, i tilfælde af at vi er blæst inde på Marquesas. 

Togtet er kun vejledende. Der kan komme udfordringer i forbindelse med vejret, værftsbesøg eller andet, som kan ændre vores kurs og rute. 

Ledige Pladser

Som gast sejler man med Cleo på delebasis. Man bidrager derfor økonomisk til vedligehold, sikkerhed, mad, benzin, diesel mm. Kontakt os for at høre mere om køjepenge. 

Sejlads

Togtet er for dig der allerede elsker, eller ved at du kommer til at elske at sejle og dykke! Vi forventer at der vil være en 9 døgns sejlads – måske delt op over to omgange, en lang sejlads over stillehavet på 25-30 døgn, en 4 døgn sejlads samt flere små dagssejladser. Med andre ord skal du overveje om dette togt er for dig der aldrig har sejlet før. Et stillehavskryds lyder idyllisk, men kræver også styrke, både fysisk og mentalt. 

Ved sejlads hvor natsejlads indgår laver vi en sejlplan. Forvent at du skal styre 2×2 timer i døgnet og ligeledes være bagvagt i 2×2 timer om dagen. 

DYKNING

Dette togt handler udelukkende om sejlads og i høj grad også om dykning. I forbindelse med at dykke på Galapagos, skal du forvente at sparre en del flere lommepenge op, da vi kun må dykke med lokale dykkercentre. Hvis vi er så heldige at få muligheden for at svinge forbi Coco Island, vil der også være ekstra omkostninger med dette. Med andre ord, dette er ikke et budget venligt togt. Vi forventer at du har sparret op og at du har lyst til at dykke på nogle af de vildeste steder vi har på denne klode, og vi forventer at du er sulten på at komme i vandet sammen med os. 

Det forventes at du er uddannet Advanced, eller ønske at blive det pga. dykkeforholdene på dette togt. Det er muligt at tage PADI dykkerkursus ombord på Cleo.

AKTIVITET

Dette togt handler udelukkende om sejlads og dykning. Forventer du mange land aktiviteter, anbefaler vi dig at tage et kig på vores andre togter eller de mange andre både der sejler rundt i verden. Forvent at størstedelen af de 100 dage kommer til at foregå på og i vandet omkring Cleo. Der vil også være en del arbejdsdage, da vi alle hjælpes med at gøre Cleo sejlsikker og sejlklar til stillehavet. 

BESÆTNINGEN

André Østergård
Skipper / Dykker- & Kitesurf Instruktør​
Pernille Bartholdy
Co-Skipper
Laura
Crew
Line
Crew
Oskar
Crew
Reserveret
Crew
Katrine
Crew
Ledig Plads
Crew