BØVL MED ØRENE? SURFEARS ER SVARET!

Skrevet af Pernille Bartholdy, marts 2022

Efter at have sejlet rundt i Indonesien og Filippinerne på en dykkerbåd uden mulighed for at dykke grundet gentageligt ørebetændelse, blev jeg nødt til at finde et produkt der både kunne gøre ned- og opstigning i vand lettere for mine øre og ikke mindst et produkt der reducerede mine ørebetændelse markant! Det har jeg endelig fundet og jeg har i de sidste to år ikke rejst eller svømmet rundt i havet uden. SurfEars er en dansk designet kvalitets øreprop som er lavet med et simpelt formål: Luk lyd ind, hold vand ude!

SurfEars er udviklet til surfere men har også et kæmpe potentiale indenfor dykning, hvis du spørger mig. Jeg både benytter dem når jeg bølgesurfer, kitesurfer og generelt laver aktive ting på vandet hvor mine øre bliver udsat for vand og vind som f.eks. ved wakeboarding. Men jeg bruger dem også altid hvis jeg skal være i vandet længere tid af gangen og hvis jeg skal ned på dybderne. Ved fridykning, uv-jagt og scubadykning er mine Surfears altid et must og en almindelig del af mit udstyr. 

“Et simpelt formål: Luk lyd ind, hold vand ude!”

Indenfor surfer-verdenen er der et begreb der hedder surfer øre. Surfer øre er kort beskrevet en ekstra knogle der dannes som klumper og vokser i øregangen. Årsagen til det er udsættelse for koldt vand og vind, især kombinationen af de to. Den ekstra knoglevækst, også kaldet exostose, antages at være kroppens forsvarsmekanisme til beskyttelse af øre trommen. Men trommehinden skal man som dykker også passe på og hvis man er én af de populære ører-børn, så kender du ekstra meget til problematikken med koldt vand og bakterier i ørerne. Det kender jeg i hvert fald rigeligt til. Jeg har altid haft bøvl med ørerne både som barn og har det stadig i mit voksne liv. 

Med SurfEars reduceres vandgennemstrømning eller udskiftningen i din øregang, hvilket betyder at du både skærmes for udskiftende koldt vand i øregangen som irritere dit indre øre samt reducere mængden af udskiftende bakterier i øregangen. 

Siden jeg tog mine SurfEars i brug har jeg ikke haft en eneste betændelse i og omkring øret og har ej heller skulle springe et dyk over grundet bøvl med de små ører. Det er jo fantastisk! Foruden bare at være et hjælpsomt produkt for os der gerne vil passe på vores øregange, så er Surfears også generelt et lækkert produkt. Alle ører er unikke i størrelse og form. Ved at studere ørets anatomi nøje har SurfEars identificeret fire hovedkontaktpunkter, som alle er afgørende for at opnå en god komfort og som gør at SurfEars 3.0 kan tilpasses alle da øreproppen kan justeres i størrelsen både på stilken og på selve proppen!

Måske du tænker om det er forsvarligt at bruge et produkt designet til surfing over vand, til dykning. Det eneste jeg kan fortælle dig er at SurfEars er blevet testet ned til 30 meter, hvor testeren stadigvæk havde fri mulighed for at trykudligne og jeg elsker dem! Jeg har selv været på 40 meter uden problemer. Jeg vil anbefale alle at tage et kig på SurfEars og ikke mindst prøve dem af, både som surfer men også som dykker! 

Jeg vil gøre dig opmærksom på at dette indlæg ikke er et betalt partnerskab, men skrevet af egen interesse og i håb om at hjælpe andre læsere med at bekæmpe øre problematikker. 
Dog har jeg efter en dejlig dialog lavet en aftale med SurfEars på dine vegne! Det betyder at du sparre 15% på dit næste køb med koden staysaltysailing her til og med maj 2022.  

DSC09436
DSC09419
DSC09457

KURS MOD VERDEN

Har du nogle spørgmål, ideer til et gode indlæg eller andet på hjertet? Kontakt mig gerne på facebook, instagram eller mail