KURS MOD VERDEN

En rejseblog til inspiration og med hundredevis af anbefalinger

VELKOMMEN

Her skriver jeg ved strandkanten, i cockpittet eller den lokale lille bar – eller fra hvor vi nu engang befinder os. Jeg vil skrive og dele forskellige indlæg om Andrés og mit liv ombord på Cleo, de landegrænser vi krydser, rejsetips og andre gode anbefalinger! Noget er i form af fortællende blogindlæg, andet er i form af korte beskrivelse på vores kort via MyMaps.

KURS MOD VERDEN

For at bearbejde, huske og sortere i de mange oplevelser der følger med, begyndte jeg at dokumentere vores liv på Cleo undervejs. Det har hurtigt taget fart! Mange følger nu med på vores Instagram og Facebook. Hver dag vågner vi op til spørgsmål om råd og vejledning i alt fra websitedesign til valg af søventiler. Derfor har vi nu oprettet denne vidensbank af god, sjov og nyttig information mens  vi rejser med KURS MOD VERDEN!

NY LÆSER?

Sektionen DESTINATION er indlæg til inspiration for dig der allerede sejler eller er ved at planlægge og rejse ud i verden. Her kan du læse om de steder Cleo har sejlet og få do’s and dont’s med på vejen.
MyMaps er et online kort hvor vi har indsat en bunke af gode markeringer, som skaber et hurtigt og nemt overblik for dig!
GEAR OG GREJ er indlæg med information om forskelligt udstyr, grej og virksomheder. 

NYESTE INDLÆG

DESTINATION: Caribien, Bonaire
Skrevet af Pernille Bartholdy og André Østergård
1 marts 2022

Vi tilbragte lidt under to måneder på Bonaire, primært med flaske på ryggen og under havets overflade. Selvfølgelig kan man også opleve nogle fine ting på land såsom windsurfing, kitesurfing, naturparker, gode handle muligheder mm. Men i dette indlæg har vi dog valgt at fokusere på undervanslivet, da det var vores primære formål med at besøge den lille flade ø. Du kan dog finde nogle land-anbefalinger på vores MyMaps

Stort set alle dykkerspots er tilgængelige fra kysten, så du kan også bruge disse dykker anbefalinger hvis du blot flyver til Bonaire og ikke som os, kommer sejlende og dermed kan dykke fra båden. Som sagt er alle dykkerspots godt markeret med gule, hvide og røde moorings bøjer som man gerne må fortøjre til. Reglen herude er at man maks må være fortøjret til hver bøje i to timer. Man må altså ikke overnatte på bøjerne. Mange lokale dykkerskoler vil nok prøve at skubbe jer af bøjerne, men det har de ikke ret til. Ligemeget om du dykker eller ej, må du være bundet til bøjen i to timer og derefter rykke dig over på en ny bøje i to timer. Det skulle være muligt at fortøjre til næsten alle bøjerne med sejlbåd, men tjek lige op på det for en sikkerheds skyld! Hvert dykkerspot har sit eget nummer og der findes massevis af flyers og foldere rundt på Bonaire, hvor dykkerspots er markeret med numrene og mange gange også med beskrivelser af dykket. 

DESTINATION

Vi tilbragte lidt under to måneder på Bonaire, primært med flaske på ryggen og under havets overflade. Selvfølgelig kan man også opleve nogle fine ting på land såsom windsurfing, kitesurfing, naturparker, gode handle muligheder mm. Men i dette indlæg har vi…

DESTINATION: Caribien, Bonaire
1 marts 2022

Grenada besøgte vi udelukkende for deres bjergede landskab, grønne natur og de mange divesites landet byder på i form af vragdykning og farverige koralrev. For det er ingen hemmelighed at vores store passion er dykning og…

DESTINATION: Caribien, Grenada
10 februar 2022

Det var lidt af et chok for os at ankomme til Martinique, efter at have tilbragt godt et lille år omkring St. Vincent og Grenada. Længe havde vi sejlet rundt og boet med og omkring..

DESTINATION: Caribien, Martinique
8 december 2021

Det var lidt af et chok for os at ankomme til Martinique, efter at have tilbragt godt et lille år omkring St. Vincent og Grenada. Længe havde vi sejlet rundt og boet med og omkring..

DESTINATION: Caribien, Martinique
8 december 2021

Grenada er uden tvivl en lille regnskovs-perle i Caribien. Men det smukke og frodige land, har meget mere at byde på end blot grøn natur og flotte vandfald. Rundt i landskabet har vi stødt på mange fantastiske og finurlige afkroge…

DESTINATION: Caribien, Grenada
10 oktober 2021

Da vi første gang sejlede langs Grenadas kyst, stod det klart for os, at noget af Grenadas charme ligge i dets bjergede og frodige landskab. Gud hvor var der grønt og med landets høje bjerge…

DESTINATION: Caribien, Grenada
28 september 2021

MyMaps

På kortet finder du øverst oppe i venstre hjørne en oversigt over vores kategorier

DYKNING & KITESURF

På kortet finder du alle de dykker- og kitesurfingspots som vi har fundet på vores vej rundt i verden. Markeringer indeholder altid en beskrivelse af spottet samt eventuelle bemærkninger eller præcise kordinartor. 

Vi har flere steder markeret et anker, som betegner en information om en ankerbugt, moorings bøjer eller en marina. Derudover finder du i beskrivelser også bemærkninger om standard, pris, dybder og andet.

På vores rejse rundt i verden møder vi utrolig mange søde mennesker i forbindelse med vasketøj, restaurent besøg eller for eksempel ved leje af forskelligt udstyr, såsom billeje. De gode oplevelser vil vi selvfølgelig gerne dele med jer!

AKTIVITET & NATUR

Vi elsker at spille Spike Ball, dyrke yoga eller hike den højste bjergtop. Vi har derfor markeret en række punkter, som både byder på smuk natur, vandfald og mulighed for gode aktivteter!

GEAR OG GREJ

Fotografit er gået hen og blevet en af vores yndlingsforhandlere. Ét er deres kæmpe udvalg af undervandsudstyr noget andet er den fantastiske service vi altid modtager fra vidensrige Lars. 

GAER & GREJ: Fotografit
marts 2022

SurfEars er en dansk designet kvalitets øreprop som har to formål: Luk lyd ind og hold vand ude! Det er simpelt og jeg kan faktisk ikke leve uden dem! Du kan få 15% på dit næste køb med koden staysaltysailing

GAER & GREJ: SurfEars
Udkommer: Marts 2022

KURS MOD VERDEN

Har du nogle spørgmål, ideer til et gode indlæg eller andet på hjertet? Kontakt mig gerne på facebook, instagram eller mail