VORES LÆNGE ØNSKEDE UNDERVANDSKAMERA

Skrevet af Pernille Bartholdy 1 marts 2022

Man finder ikke en bedre ekspert og større fotonørd end Lars, som er manden bag Fotografit.eu. Hans website har skandinaviens største udvalg af undervandskameraer og lys, men så har han også noget som er meget mere værd. Viden og erfaring som giver dig den bedste rådgivning ved køb af udstyr. 

Vi har været i lang dialog med Lars og har efterhånden kigget på mange af de forskellige muligheder som markedet tilbyder. Vores valg har dog vist sig at være det helt rigtig og det kan vi takke Lars for. Inden vi valgte at smide en hulens masse, men nødvendige penge i undervandsudstyr, kiggede vi selvfølgelig på det brugervenlige og nemme GoPro. Prisen for et GoPro inkl. lys, hus, diverse filtre + linser lød på cirka 15.000 kr. Nem at optage video med, lidt sværere at fotografere med da der ikke er mulighed for lukketid ƒ-stop osv. Derfor kunne vi hurtigt udelukke GoPro. Vi ville nemlig have noget udstyr der kunne mere og som kunne indløse vores amatør-nørde-hobby såsom billederedigering, video content mm. 

“..men gud hvor kan den fange nogle fantastisk billeder af meget små dyr og skabninger!”

Dette indlæg beskriver ikke så meget vores videre overvejelser, men derimod det udstyr som vi  svømmer rundt og tager fantastiske billeder og film med. Det har der nemlig været super meget efterspørgelse på, så her kommer en oversigt over vores undervandskamera udstyr: 

Kamera: Sony rx100 VII

Undervandshus: Fantasea FRX100 VI

Linser: UWL-09 Wide Angle lens & AOI UCL-06L +12 Close Up lens

Lys: 2x inon Z-330, 2x AOI fiber Optic Cable & 1x Light&Motion SOLA Dive 1200

Arme og tray: Nauticam Flexitray, 2x 14 inch flex arme & 1x cold shoe arm

LINSER & LYS 

Vi har valgt de to linser, for at dække behovet for vidvinkel fotos samt macro fotografi af de helt fine små skabninger under vand. Wide Angle skaber mindre afstand mellem kamera og vandet, således at der skabes mindre støj (grums) i billedet. Resultatet bliver derfor meget mere rent og skarpt, end blot kameraet uden ekstra linse.  Vores Close Up Macro linse, giver os mulighed for at skabe nogle fotos helt tæt på. Linses bruges maks 5 cm fra det objekt du ønsker at fotografere. Denne type af undervandsfotografi kræver derfor meget snilde, tålmodighed og erfaring – men gud hvor kan den fange nogle fantastisk billeder af meget små dyr og skabninger!  

Lys er fuldstædig nødvendigt for at bringe farverne frem på dybere vand, både på foto og video. På vores første billeder med udstyret var vi faktisk overrasket over hvor mange skønne farver vi går glip af på vores mange dyk – trods vi udemærket godt ved at dybden sluger mange af undervandslivets farver. Flash bruges kun til undervandsbilleder og kræver at du holder din træning med udstyret ved lige. Ellers glemmer du de gode indstillinger og øjets træning i at kunne genkende lys og derudfra grund indstillinger. Videolyset bruger vi til at skabe fokus, specielt ved macro fotografi. Men lyset bruges selvfølgelig også ved optagelse af video. 

SKAL DU OGSÅ UD OG INVESTERE? 

Går du selv med tankerne om at investere i udstyr til undervandsfotografi, så anbefaler vi dig at tage kontakt til vidensrige Lars og høre hvad han kan anbefale dig! 

Du finder Fotografits webshop her, men kan selvfølgelig også sende Lars en mail på info@fotografit.eu eller være heldig og fange ham på telefon: +45 70273015

Jeg vil gøre dig opmærksom på at dette indlæg er ikke et betalt partnerskab, men skrevet af egen lyst,  interesse og i håb om at hjælpe andre læsere med at vælge den rigtige løsning og undervandsudstyr. 

DSC01284
DSC00273
DSC00854
DSC00597

KURS MOD VERDEN

Har du nogle spørgmål, ideer til et gode indlæg eller andet på hjertet? Kontakt mig gerne på facebook, instagram eller mail