DYKNING

Vi sejler efter de skjulte, fedeste og smukkeste dykkerspots i verden

Vores yndlings aktivitet og den primære grund til at vi sejler rundt på de store verdenshave er dykning. Her hos os finder du et dykkerfællesskab med kæmpe erfaring, den højste sikkerhed og lækkert udstyr! Har du en fornemmelse af at dykning kunne være noget for dig eller ved du allerede at du er vild med livet under havets overfalde, så kunne et togt med CLEO helt sikkert være noget for dig. 

Dykkerudstyr

Ombord har vi 12 komplette dykkersæt med udstyr fra Scubapro i modeller fra 2021 og 2023 samt 14 dykkertanke. Vi har også en Bauer Poseidon Edition 250 kompressor, der er flot vedligeholdt og som kan flyde en tom dykkerflaske på 7 minutter. 

Det betyder at vi kan dykke alle de dyk vi vil i løbet af dagen, uden at skulle vente længe eller høre på unødvendig larm for kompressoren. Smart!

Sikkerhed

Alt vores dykkerudstyr bliver jævnligt serviceret og udskiftet. Anbefalingerne hedder sig at BCD’er og regulatorsæt skal serviceres en gang om året eller hvert 100 dyk. Det overholder vi til punkt og prikke. Ligeledes bliver vores flasker også serviceret og trykprøvet efter forskrifterne.

Alle dykkerkompressorer skal også have udskiftet deres filter, således at der ikke kommer uren luft i dykkertanken. Da vi har en af de større modeller, skal dette gøres hvert 30′ time. Dette overholder vi altid – da vi på ingen måde går på kompromis med sikkerheden. Det er jo nemlig ikke helt ufarligt at trække vejret på 20 meters dybde. 

Vi har også valgt at have en iltflaske ombord, hvis der skulle opstå en nødsituation. Ligeledes er vi begge uddannet indenfor førstehjælp over og under vand. André kan endda også uddanne dig i at håndtere dykkerulykker gennem uddannelsen Rescue Diver. 

Instruktør ombord

André er uddannet dykkerinstruktør ved PADI. Han uddannede sig i 2019 i El Nido, Filippinerne efter selv at have gennemgået en masse uddannelse og fun dives. Sidenhen har André undervist og uddannet over 150 børn og voksne. André har selv et par tusind dyk og har derfor en enormt bred viden og erfaring. 

Pernille er umættelig hvad angår dykning. Hun elsker at vise livet under vandet frem til andre og kan alle mulige mærkelig facts om de skabninger det findes i dybet. Pernille har over 300 dyk og er uddannet Rescue Diver. Hun leder en del af vores dyk ombord, er dinghy-vagt og fylder flasker.

For dig er det en kæmpe fordel at bo og leve sammen med din dykkerinstruktør. Det giver dig mulighed for altid at få opklaret de spørgsmål der måtte være, når man lære noget nyt. 

Den gode dykker

Det er vigtigt for os at at uddanne gode og selvstædige dykkere der har respekt for sporten og ikke mindst det miljø vi bevæger os i. Det er os der er gæster når vi dykker under overfladen og vi efterlade det lige så smukt, som da vi fandt det. 

Mange dyk bliver ledt af André og Pernille, men det er også muligt at dykke alene med sin dykkerbuddy – så længe de har den rigtig oplæring og at vi vurdere det er forsvarligt. Du skal som minimum være uddannet Advanced eller have lyst til at uddanne dig det ombord – vi søger nemlig rejsemakkere der er eller ved de vil blive VILDE med dykning

DET SKAL DU SELV MEDBRINGE

Våddragt, maske, finner og snorkel samt en dykkercomputer medmindre du vel leje en af os.

Vi dykker selv i Scubapro Definition 5mm våddragt – men mange gange er 3mm også fint, hvis du ikke er en frossenpind. Vi har en yderst fin aftale med OceanDive, hvor alle har mulighed for at købe en CLEO-pakke med rabat og få den rigtige rådgivning både i fysisk butik eller på deres webshop. 

DYKKERUDDANNELSE

Vi går meget op i, at alle bliver gode og selvstændige dykkere. Kurserne er altid i små hold- med André eller Pernille ved din side til at svare på alle spørgsmål hele togtet igennem. Sikkerhed er af højeste prioritet på CLEO og vi garanterer dig altid sikre dyk på verdensklasse dykkersites, som de fleste drømmer om, men kun de færreste kommer til at opleve. Vi kan aldrig love dig, hvad du ser på et dyk, men på grund af den erfaring og viden, vi har opbygget over tid, er vi i en meget gunstig situation til at lave sjove og uforglemmelige dyk, du sjældent finder andre steder. Ombord deltager André eller Pernille på nogle dyk. Men ubegrænset dykning betyder også at dykkerudstyret er til fri afbenyttelse. Derfor skal du indstille dig på, at man på CLEO har mulighed for at lære at dykke selvstændigt og at den selvstændighed vil give endnu flere dyk i logbogen.

OPEN WATER

Første trin i rækken af et hav af dykkeruddannelser er Open Water. Dette kursus indeholder:

  • Online teori + prøve 
  • Øvelser på lavt vand der lære dig udstyret at kende
  • 4 uddannelses dyk der skal gøre dig tryg i vandet

Med dette kursus kan du dykke ned til 18 meter og ifølge PADI er det okay at dykke alene med en dykkermakker.
Vi anbefaler dog en vis mængde dyk før man kaster sig ud i dykning på egen hånd.

ADVANCED OPEN WATER

Er en overbygning til Open Water, som vil gøre dig mere opmærksom i vandet – både på dig selv, andre og omgivelserne. Dette kursus indeholder:

  • Teori ombord + prøve
  • 5 uddannelses dyk med fokus på forskellige specialer. Feks. dybde, strøm, navigation, natdykning og buoyancy.

Med dette kursus kan du dykke ned til 30 meter og hos os begynde at fokusere på lede dyk med andre eller din buddy. 

RESCUE DIVER

Er et af det sjoveste og mest lærerige kurser hvis du spørger os! Du vil lære meget mere om det udstyr vi dykker med og hvordan du reder dig selv og andre i forbindelse med en dykkerulykke. Kurset er opbygget med teori, dialog og rollespil med scenarier man skal kunne håndtere som Rescue Diver. Dette kursus indeholder:

  • Teori + prøve
  • Førstehjælp + prøve
  • Øvelser over, i og under vandet
  • Dialog om forskellige scenarier

DYBDE SPECIALE

Dette kursus kan give indblik i en helt ny verden. Du får mulighed for at se nogle af de dyr det kun lever på meget dybt vand eller feks. som vi har været heldige at prøve, at dykke på en undersørisk vulkan. 

Kurset giver dig adgang til at dykke ned til 40 meter. 

VRAG SPECIALE

På dette kursus lære du at dykke omkring et vrag og hvilke metoder du kan bruge til at dykke sikkert ind i et vrag. 

Kurset er kun muligt, hvis der er vrag i det område vi sejler. Det er der heldigvis de fleste steder – men vi kan ikke garantere om vi sejler forbi et på dit togt. 

DIVE MASTER

Dive Master er en lang men enormt spændende uddanelse. Her får du viden indenfor alt der har med dykning at gøre: størm, vejrsystemer, sikkerhed mm. 
Vi anbefaler dog at man kun uddanner sig Dive Master, hvis man påtænker at arbejde i et dykkercenter eller andet.