ØKONOMIEN PÅ CLEO

At være gast ombord på Cleo og generelt langtursejlads er hverken en charterferie eller en pakkerejse. At være gast betyder at man tager del i bådens liv – altså alt det sjove, men også alt det sure. Vi er et sejlende kollektiv, som deler udgifterne forbundet med driften af båden og dens udstyr – og arbejdes timerne der hører sig med til det gode liv ombord. 

Det er vigtigt for os at understrege at ruten og togterne kun er vejledende! Der kan opstå udfordringer undervejs, som gør at vi bliver forsinkede eller ligger ved en anden ø eller område end først planlagte. Derfor skal du have luft i dit rejsebudget og kalender, til at bo på hotel et par dage inden og efter aftalte tidspunkt, og/eller hvis du skal transporteres med bus, færge eller indenrigsfly til bådens placering. Disse udgifter dækkes ikke men er en del af din oplevelse med rejseformen til søs.

Køjeplads

300 DKK pr. dag

Køjepenge anvendes til driften af Cleo og er blandt andet med til at dække omkostninger til reparationer, vedligeholdelse, sikkerhed, indkøb af nye bambussugerør, hvis de uheldigvis flyver overbord eller hvis vi en dag trænger til nye sejl. Derudover går køjepengene også til at fikse vores SUP boards hvis de skulle være utætte, et nyt board til wakeboard og andet sjovt lir.

Ved tilmelding af et togt opkræves et indskud svarende til 30 dages køjepenge. De resterende køjepenge betales senest 3 måneder før du påmønstre Cleo. Indskuddet refunderes ikke, hvis du springer fra eller afmønstre tidligere – det er udelukkende en sag mellem gast og forsikringsselskab

Fælleskassen

100-125 DKK pr. dag
(afhænger af destinationen)

Denne post omfatter blandt andet mad, vand, diesel til motoren, benzin til dinghy, havnepenge, gebyr til indklarering og andre lokale gebyrer. Alt efter behov og livsstil, er vores erfaring at prisniveauet cirka ligger på 100-125 kr. pr dag. Nogle måneder lidt billigere andre lidt dyrere alt efter hvor Celo sejler. Gasterne skiftes til at lægge ud for fællesudgifter, og med et godt gammeldags excel ark, holder vi styr på hvem der har lagt ud for hvad. Sidst på togtet gøres det store regnestykke op! De samlede fællesudgifter for gaster og fast besætning deles ligeligt mellem gasterne ombord. Det vil sige at den faste besætning ikke bidrager økonomisk til fællesudgifterne ombord.

Individuelle behov som spiritus, øl, slik, chips, sodavand og lignende købes for egen regning. 

Lommepenge

Lommepenge, Visum, Flybilletter, Hotel mm.

Det er meget individuelt hvor mange lommepenge du bruger på togtet. Reglen er at man selv betaler for læske- og alkoholiske drikke, snacks, besøg på restaurant- bar og resort samt udflugter på land. Generelt bruger man ikke mange lommepenge, da meget af tiden går med aktiviteter på båden. Visum er gratis i de fleste lande vi kommer til, der kan dog være et gebyr for stempel i passet. Flybilletter tur/retur svinger fra 3500 DKK når vi er i Caribien til 12.000 DKK i Fransk Polynesien. Hav luft i budgettet til at tage et par dage på hotel, hvis båden skulle blive forsinket. Det er også meget rart efter endt togt at tage en nat eller to på hotel, inden turen går hjemad mod Danmark.

Dykning

Det er muligt at tage PADI dykkerkursus ombord på Cleo, med André som instruktør. Du kan blive uddannet i alt fra Open Water til Divemaster. På båden går vi meget op i at alle bliver gode dykkere. Kurserne er altid i små hold- med André og Pernille ved din side til at svare på alle spørgsmål hele togtet igennem. Dette mener vi er den bedste måde man kan lære at dykke og blive en bedre dykker på.
Vores priser er inkl. certificering på 500 DKK til PADI, lån af teorimaterialer og udstyrsleje under uddannelsen. Vi anbefaler dig at medbringe en dykkercomputer, eller leje en ombord på Cleo. Vi mener det er en nødvendighed for at blive en god og ansvarlig dykker. Se prisen længere nede.
Vær opmærksom på at vi sætter krav til at man ønsker at blive Advanced eller er på vores togter i Fransk Polynesien – da dykning i dette områder kræver større erfaring og forståelse. Det er selvfølgelig stadig muligt at uddanne sig Open Water og derefter Advanced hos os. 

Betaling for dykning sker ombord på båden.

Open Water
4500 DKK
Advanced Open Water
3000 DKK
Rescue Diver
4000 DKK
Dive Master
Kontakt for en god pris
Deep Diver Speciality 
2000 DKK
Wreck Diver Speciality
2000 DKK

Leje af dykkercomputer
400 DKK pr. mdr.

Fun Dive
150 DKK pr. dyk

Fun Dive er inkl. BCD, regulator, tank, vægt og evt. dykkerlygte

OBS
Ønsker du at tage dykkerteorien hjemmefra i stedet for at læse bogen ombord, er der mulighed for at tage teorien online for 
250 DKK ekstra pr. kursus.

Kitesurfing

På Cleo har vi 2020 kiteudstyr fra Cabrinha ombord. Vi har alt fra trapezer, bølgeboards, twintip, hydrofoil og diverse forskellige kitestørrelser. Der mangler ikke noget, men vi kommer helt sikkert til at deles om det udstyr der er.
Ved leje af udstyr er der nogle dage mulighed for at kite et par timer, andre dage mere. Prisen er den samme.
Vi kan også tilbyde kursus fra Dansk Sejlunion. På dette begynderkursus er ikke et normalt kursus med et fast timeantal. For nogle tager det 7 timer at lære, andre 20 timer. Det vigtigste for os er at du bliver selvhjulpen og føler dig sikker på vandet.

Betaling for kitesurfing sker ombord på båden.

Leje af udstyr
300 DKK pr. dag
Begynderkursus
2000 DKK + udstyrsleje 300 pr. dag du er om kursus

Det med småt, men som er yderst vigtigt at vi har fælles forståelse for

 • Det er vigtigt for os at understrege at ruten og togterne kun er vejledende! Der kan opstå udfordringer undervejs, som gør at vi bliver forsinkede eller ligger ved en anden ø eller område end først planlagte. Derfor skal du have luft i dit rejsebudget og kalender, til at bo på hotel et par dage inden og efter aftalte tidspunkt, og/eller hvis du skal transporteres med bus, færge eller indenrigsfly til bådens placering. Disse udgifter dækkes ikke men er en del af din oplevelse med rejseformen til søs. 
 • Vi anbefaler en fleksibel flybillet og/eller afbestillingsforsikring da forsinkelser eller ændrede rute ikke kan udelukkes.
 • Vi tillader os retten til at ændre på- og afmønstrings datoer på alle vores togter frem til et halvt år før påmønstrings dato. Er dette tilfældet kan du enten vælge at beholde pladsen med de nye datoer eller få tilbagebetalt dit indskud. Vi vil selvfølgelig gøre dig opmærksom på eventuelle ændringer!
 • Ved tilmelding af dit togt på Cleo opkræves et indskud svarende til 30 dages køjepenge. De resterende køjepenge betales senest 3 måneder før du påmønstre Cleo. Indskuddet og resterende køjepenge refunderes ikke hvis du af personlige grunde eller andre årsager bliver forhindret i at tage med på Cleo inden påmønstring. Ligeledes refunderes dine køjepenge ikke hvis du selv ønsker at afmønstre Cleo før tid. Ovenstående er derfor kun en sag mellem dig og dit forsikringselskab. 
 • Hvis vi beder dig om at afmønstre før tid, tilbagebetales køjepenge svarende til det antal dage, der er tilbage på det pågældende togt (dette har vi dog aldrig oplevet).
 • Er det umuligt for Cleo at gennemfører togtet, tilbagebetaler vi alle dine køjepenge. 
 • Vi kan risikere at noget ombord går i stykker og skal repareres akut. Dette kan resultere i at ruten ændres en smule undervejs på togtet og/eller at vi flere uger ligge i samme by/område. Det er derfor vigtigt at du er indforstået med denne del af eventyret og at du er god til i fællesskab med os at skabe dine egne oplevelser i ventetiden. Så længe båden er vores base og vi herfra kan finde eventyr ombord, på land og til vand, refunderes køjepenge ikke.
 • Vi kan på uheldigvis være nødsaget til at ligge os på værft for at få repareret båden. Du skal være opmærksom på at dette også kan være en del af livet ombord på båden. Varer reparationsarbejdet dog mere end tre dage, tilbagebetaler vi dine køjepenge for hver ekstra dag vi er på værft. Er vi altså sammenlagt 5 dage på værft, tilbagebetales 2 dages køjepenge, hvorpå du har mulighed for at sove og tage på tur i omkringliggende område mens vi venter. Togtet fortsættes som planlagt efter endt besøg på værft. 
 • Undervejs på vores rejse rundt i verden, kommer vi til at uploade billeder og videoer omkring de ting vi foretager os på og omkring Cleo. Du skal derfor være forberedt på at blive set på vores forskellige Sociale medier, hjemmeside og andre platforme.
 • Du skal forvente at vi optager op til 5 kg. af din bagage plads til rugbrød, reservedele og andet godt for dig, os og Cleo (det burde ikke være et problem, for du har alligevel ikke særlig meget skabsplads) 
 • Ombord på Cleo gælder til enhver tid almindelig dansk lovgivning, herunder søloven. Desuden gælder lokale og nationale love og regler i de lande der besøges undervejs. Overholdes disse regler og love ikke, kan det medføre til øjeblikkelig afmønstring af Cleo, uden mulighed for refundering af køjepenge. Ombord på Cleo er Skipper, André Østergaard, øverste myndighed.

Covic-19 Politik

Ligesom mange andre, har vi her på Cleo også nogle corona restriktioner som vi forventer at du som gast følger og forstår både inden din påmønstring og under dit ophold på Cleo.

Det er vigtigt for at du er indforstået med at det er en anderledes verden at rejse rundt i disse år. For dig betyder det blandt andet at du skal have luft i din kalender samt rejsebudget til en karantæneperiode inden du påmønstre Cleo, samt test både ved afrejse fra Danmark, ved ankomst til et nyt land og igen ved hjemrejse. Ligeledes kan det blive nødvendigt for dig at tage en test hvis vi mistænker covid-19 ombord. Alle disse udgifter er en del af dine lommepenge.

Vi prøver hele tiden at opdatere os på de forskellige landes restriktioner – men da vores program er fyldt med dykning, kitesurfing, sejlads og dårligt net, kan vi ikke altid følge med. Derfor er det dit eget ansvar at holde dig opdateret på forskellige regler, karantæne og forbud.

Derudover har vi også nogle retningslinjer og restriktioner her på Cleo – overholdes disse ikke, vil det medføre øjeblikkelig afmønstring uden mulighed for refundering af køjepenge. Corona kan nemlig sætte en stopper for vores alles eventyr. Det er ingen hemmelighed at vi allerede nu sjældent tager på restaurant og bar besøg, prøver at handle stort og få gange og undlader at give hånd, danse og andet sjovt med de lokale. Herudover forventer vi at du respektere landets restriktioner og regler, da det har betydning for dig men også for alle andre ombord og ikke mindst Cleo.

Luk menu