GAST OMBORD PÅ CLEO

Kurs mod verden

Tak fordi du overvejer at komme med ombord på vores sejlende eventyr! Det er vigtigt for os, at du læser alle punkterne på denne side - måske endda to gange.. På den måde sikrer vi os, at vi har en fælles forståelse for livet på Cleo, når vi første gang mødes ombord som besætning.

Langturssejlads

Langturssejlads er en fantastisk rejseform som giver mulighed for at besøge steder der kan være vanskelige at besøge på anden vis. På Cleo, som har kurs mod verden, vil du opleve at være omgivet af palmestrande, det lækreste blå vand, frodig natur, dyreliv (især under havet), fascinerende kulturer og meget meget mere. Alt sammen enormt idyllisk og netop det vi ser i kurs mod fjerne kyster. For at komme ud til disse steder er vi i fællesskab nødt til at sejle båden. Oftest sejler vi i solskin med behagelige bløde bølger bagfra, der skubber os blidt i den rigtige retning. Nogle gange kommer der en kort regnbyge - nogle søger ly, andre tager et ferskvandsbad. Det kan også risikere at blæse op, og vi får vind i håret, fart i båden og reb i sejlene. Det kan ske at man bliver søsyg og får både kvalme og bliver søvnig. På natsejlads bliver man vækket kl 2 om natten og skal på vagt. Regnen siler ned, det blæser og båden krænger umådeligt meget. Man er udmattet og kold ved vagtskifte og kan nu ligge sig ind i sin gyngende køje. Næste morgen bliver man vækket af udråbet "DELFINER". På vej ind på den rolige ankerplads, bliver vi eskorteret af delfiner der hopper mellem bølgerne, i skæret af solopgangens orange lys - magisk! og nattens strabadser er pludselig glemt. Langturssejlads er altså opture og nedture. Perfekte dage og hårde dage. Fantastiske øjeblikke og sure tjanser. Og dem deles vi alle om!

Sejlerfaringer eller lysten til at lære

Det er ikke et krav at du kan sejle, men det er et krav at du har lyst til sejlerlivet. Stiger du med ombord på Cleo, tager du med på langturssejlads og ikke en chartertur. Derfor vil du komme til at sejle på nogenlunde lige fod med os. Personligt har vi ikke gaster med for at få det hele til at løbe rundt, men vi synes simpelthen det vil være alt for kedeligt at sejle rundt alene. Vi ønsker at dele vores oplevelser med andre og give alle mulighed for mange fantastiske eventyr. Du har enormt gode vilkår for at blive en god sejler eller få forståelse for hvad det kræver at bliv ene god sejler - når du hele tiden har en erfaren Skipper ved din side. Det er kun dig selv der sætter begrænsningerne. Sejladsen afhænger dog meget af det togt du tilmelder dig. Sejler vi ø-hop rundt i Caribien vil der naturligt være færre sejltimer end når vi krydser Stillehavet. Begge ting kan noget, men husk at forventningsafstemme med dig selv. Sejlererfaring er mange ting, én ting er tiden på vandet med sejlende oppe - en anden er det simple liv for anker, klargøring til sejlads og hvordan man planlægger ruten fra A til B.

Dykning & kitesurfing

Dykning og kitesurfing er en stor del af livet ombord på Cleo, og fylder derfor rigtig meget. Det er det vi brænder for og en af grundene til vi har valgt at sejle med kurs mod verden. Det forventes ikke at du kan dykke eller kitesurfe når du ankommer ombord - det skal du nok få lært. Til gengæld ser vi helst at du har lyst til at udforske livet under vand og til at få vind i håret under den store kite - da det vil skabe bedst harmoni for hele det sejlende eventyr.

Vores muligheder for både at dykke og kitesurfe afhænger selvfølgelig af destinationen og ikke mindst vejret. Vi kan næsten altid finde nogle fede spots at dykke på - men vi dykker dem til gengæld også oftest mange gange. Forvent derfor ikke et nyt dykkerspot hver gang vi dykker. På Cleo dykker i også ofte på egen hånd - forvent derfor at du selv har ansvaret for at tage initiativ til dykning med de besætningsmedlemmer der er ombord. Hvad angår kitesurfing er det destinationen der sætter begrænsningerne. Nogle gange sejler vi steder hvor der ikke er optimale forhold for nybegyndere. Håb derfor på et kitekursus - men bliv ikke skuffet hvis destinationen, vind og tid ikke er der.

Hverdagen ombord

På Cleo plejer vi at sige at vi står op med solen og går i seng med solen. Og det passer faktisk næsten. Når solens langsom bryder igennem i øst, kan man høre Pernille der lister sig rundt på det knirkende gulv og vandkedlen begynder at koge til en omgang morgenkaffe. Nogle bliver i sengen og strækker sig et par gange mere, andre sætter sig i skjul med kaffen og en bog. Hvad dagen skal bringe er op til dig! Nogle dage planlægger André kitesurf-undervisning eller dykning, andre dage er du selv ansvarlig for hvad dagen skal bringe dig af gode oplevelser. Du vil opleve at Pernille og André mange gange bliver tilbage på båden mens du og/eller andre går i land - og det er oftest for at få lidt alene tid eller bruge pladsen på båden til at arbejde lidt på Cleo. Det er nemlig et kæmpe stort arbejde at kunne tilbyde gaster at komme ombord og ligeledes er det et stort arbejde at vedligeholde Cleo. Andre dage kan det være at vi får besøg fra nogle andre danske både vi sejler sammen med, de vil nemlig også gerne med André ud at dykke - eller måske bare byde sig selv på en sundowner og godt selskab. Vi runder dagen af med lækker aftensmad og derefter går der sjældent længe før alle mand ligger i køjen, godt trætte efter en aktiv og skøn dag i paradisiske omgivelser. Det er sjældent at vi fester igennem her på Cleo. Det ligger hverken til vores livsstil eller lyst. Vi vil hellere gå tidligt i seng og stå tidligt op, for at få så meget ud af de lyse timer som muligt. Så drømmer du om at drikke øl til langt ud på natten og ligge med tømmermænd på SUP-boardet i solen- så anbefaler vi at du søger efter et andet sejlende eventyr, for det får du ikke her på Cleo. Ikke sagt at vi ikke tager ind på stranden og hygger om et bål med kolde øl - men festlighederne plejer oftest at stoppe omkring 21-22.

Vejret er boseen!

Plan A, bliver ofte til plan B, C eller D grundet udefrakommende omstændigheder. Som langturssejler er man, ud over bådens tilstand og udstyr, også meget afhængig af vejret og de forhold naturen byder på. Derfor er vi ofte nødt til at ændre og justere i de planer der er lagt for togtet. Det kræver en høj grad af omstillingsparathed og accept af at vi ikke kan kontrollere alting. Det kan udfordre alle lige fra skipper til gast. Det kan i nogle tilfælde ske, at togtet bliver forsinket. Hav derfor luft i din kalender og budget til at tage et par overnatninger på et hotel, transport hen til bådens nye position eller andet. Med hensyn til flybilletter kan vi ikke garantere dig at båden ikke rammes af dårligt vejr inden eller under togtet. Få derfor gerne indbygget fleksibilitet i din billet, hvis vi af en eller anden grund bliver forsinket.

Sejlende Kollektiv

Vi bor tæt - selv på en 49 fods sejlbåd. Ombord på Cleo er der 7 køjepladser foruden skipper parrets. Besætningen består altså af maksimalt 8 personer. Det betyder blandt andet meget begrænset privatliv og mulighed for at trække sig, hvilket man paradoksalt nok har endnu mere brug for, når man lever på denne måde. Det betyder at du som gast skal besidde en stor grad af rummelighed og tolerance over for andre mennesker. Vi er oftest meget forskellige, bor tæt og skal have en hverdag med et stramt dykkerprogram, praktiske opgaver og sejlads til at glide. Det kræver at alle ved hvornår man skal sætte ind og hvornår man skal sige pyt. Du skal altså også have en god potion selvstændighed og være en god initiativtager. Når pladsen er trang, går vi også meget op og ned ad hinanden. Det er mange gange enormt hyggeligt, men det er også vigtigt at mærke efter hvornår der er behov for at være lidt alene. Det kan man både være ved at lægge sig i køjen, komme høretelefoner i ørerne på dækket eller tage en tur alene i land.
En gang om ugen er der "check-in" på Cleo. Her samles hele besætningen til sundowner og vender solskinshistorierne og eventuelle udfordringer ombord. Èn lille misforståelse kan hurtigt vokse og ødelægger stemningen ombord. Husk at sige til og fra i god tid!
Vi er et kollektiv, der deles om alle udgifter og arbejdsopgaver ombord. Ønsker man ikke dette, kan man benytte sig af en af de mange chartermuligheder der er.

Fælles Ansvar & FORSKELLIGE Opagver

Som gast på Cleo har man et fælles ansvar, hvortil der hører sig en række opgaver som fordeles ud på os. Vi har et fælles ansvar for det sociale fællesskab, for at der kommer mad på bordet, at det bliver gjort rent og det forventes, at båden hele tiden holdes ryddet, så den er rar at være i og på. Alt ombord har en fast plads, så sørg for at tingene bliver lagt tilbage efter brug, så vi kan finde dem, når de skal bruges - det gælder også dine private sager, som har deres egen private plads i din køje. Derudover er der en masse pligter som hører sig til ved både start af togtet, undervejs og ved afslutning af togtet. Togtet startes altid med proviantering, nogle gange til et par uger - andre gange til en måned eller mere. Undervejs vil der også være forskellige indkøb, vedligeholdelse, bådarbejde, indkøb af brændstof og lignende, som gaster også er fælles om. Når vi sejler, er det ligeledes et fælles projekt og alle kommer til at styre båden. Hvis vi begiver os ud på længere ture, laver vi oftest vagtplaner for både sejlads og madlavning. Skipper og Co-skipper deltager ikke i madplanen, rengøring og andre to-do's da deres hovedansvar er at få os alle godt fra A til B, have sikkerheden som første prioritet, vedligeholde Cleo, uddanne os som dykkere og kitesurfere samt planlægge vores togt efter vind, vejr og sjove udfordringer. Rammerne og reglerne ombord på Cleo er ikke lavet for at genere nogle - men for at det hele glider og at der er mere overskud - og med overskud og smil kan man nogle gange være heldig at vågne til Skippers lækre pandekager eller komme op fra et dyk til Co-skippers lækre popcorn!

Vedligehold & arbejdsdage

Når man sejler langtur er der slid på både båd og udstyr. Der er altid noget der går i stykker på en båd. Derfor må der forventes, at vi sommetider må udskyde planerne eller vi bliver forsinket pga. reparationer. Dette er en del af livet ombord på en båd - igen, fantastiske øjeblikke og sure tjanser.
På hvert togt har vi også en håndfuld arbejdsdage hvor vi forventer at du hjælper til. Det kan være at du skal hoppe i dykkerudstyret og rense skroget, lakere bådens teaktræ flader, eller finde en mekaniker i den lokale landsby, som kan hjælpe med at fikse vores ankerspil. Langturssejlads er altså også bådarbejde i smukke omgivelser. Som André plejer at sige; Vi har ikke problemer, kun sjove udfordringer at løse.

Aktiviteter

Som nævnt tidligere er dykning og kitesurfing en stor del af livet på Cleo. Det betyder dog ikke at vi ikke oplever andre ting. Der er rig mulighed for, på egen hånd eller i fællesskab med besætningen, at tage på landsby-, hiking-, ATV-, og scooter ture. Ombord på båden finder du også mange redskaber til forskellige aktiviteter. Vi har blandet andet et par oppustelige SUP boards, volleyball og net, spillekort, en bogreol med vigtig viden - ligegyldig info, solsejl så du kan ligge i skyggen og læse, brætspil og hængekøjer til den lille lur.
Her er det kun dig selv der sætter begrænsninger - husk at du er med på vores rejse, men du skal selv skabe dit eventyr inde for de rammer.

Begrænsede ressourcer

Cleo er udstyret med solceller og vindmølle, som giver os muligheden for at have lys ombord, kolde øl i køleskabet og strøm på højtaleren. Strøm kan dog være en begrænset ressource, derfor kan du kun oplade dine enheder i de solrige timer. Et lille hint, hvis du ikke vil leve helt off the grid - medbring en powerbank, så kommer du sjældent til at gå på kompromis med podcasts, selfies, facetime med mor og andet. Vand er ligeledes en begrænset ressource, som vi sparer på - vi bestræber os dog på at få en watermaker ombord på Cleo. Der er nok vand til at drikke, lave mad og vaske op - men det skader ikke at bruge væden fra dåsemajsene i maden. Bad sker i havet, dog vil vi gerne mindske at saltvand kommer under dækket på Cleo. Derfor har alle mand en skål ferskvand, de hver eftermiddag skal vaske sig i inden man går under dæk. På den måde passer vi på båden, madrasser og andet.

søsyge

Kan jeg blive søsyg? Ja, muligheden foreligger. Vi er af den opfattelse at søsyge både er en fysisk men også mental tilstand. Der er en lang række værktøjer som kan afhjælpe eller hjælpe på søsyge. Alene overbevisningen om at man ikke kan blive søsyg, kan rede dig for mange søvnige timer i køjen og ture udover rælingen. Det hjælper blandt andet også at styre båden og kigge ud i horisonten med lidt vind i håret. Generelt hjælper det faktisk at holde sig i gang og beskæftiget med forskellige små opgaver. Det kan være en god idé at have ingefær piller, søsygepiller eller plastre med ombord - står man først og er presset, er det uvurderligt at have en pakke i tasken.

Sikkerhed

Ved ankomst på Cleo får du en grundig gennemgang af sikkerhedsprocedure ombord - ligeledes gennemgår vi vores sikkerhedes udstyr, såsom redningsvest, livliner, redningsflåde mm. Regel nummer 1 er at det er forbudt at falde i vandet! Du kan læse mere om vores udstyr og sikkerhedsudstyr under "Båden".

Veganer, vegetar & Allergi

På langtur bliver ens spisevaner anderledes end dem man er vant til hjemmefra. Nogle gange er udvalget stort og vi kan få friskbagte chokolade boller til morgenmad. Andre gang kan det være meget sparsomt og uden friske grøntsager. Vi er mange ombord og der tilberedes dagligt store portioner af mad. Vi kan derfor ikke tilberede særlige måltider, da det både er tidskrævende og upraktisk i et lille køkken. Det er derfor meget vanskeligt at spise vegetarisk/vegansk ombord på Cleo. Er du allergisk over for enkelte madvarer eller andet, skal dette meddeles til os inden du booker en plads ombord, så vi kan vurdere om det er foreneligt med et togt på Cleo.

Tobak, alkohol & Andre Rusmidler

Ombord på Cleo er det tilladt at ryge. Dog skal sikkerheden være i orden, derfor ryges der blandt andet ikke når dykkerkompressoren kører - og der er særlige områder hvor der må og ikke må ryges. Mens vi sejler indtager vi ikke alkoholiske drikke - eller jo, det ville være en løgn hvis vi sagde at vi ikke har nydt en øl over Atlanten i ny og næ. Men vi indtager aldrig mere end at det er forsvarligt at sejle og have ansvaret for hinanden. Derudover er der selvfølgelig plads til en sundowner eller tre, når vi ligger for anker og nyder de smukke solnedgange! Men Cleo er ikke det nye Sunny Beach, forvent derfor ikke at hver dag er en fest - det holder André og Pernille ikke til de næste fire-fem år.
Andre rusmidler er ikke tilladt ombord på båden. Indtagelse eller opbevaring vil medføre øjeblikkelig afmønstring uden mulighed for refundering af køjepenge.

VISUM

Du er selv ansvarlig for at få visum til din rejse og undersøge andre regler og love. Husk at undersøge dette i god tid! Du kan undersøge mulighederne på Udenrigsministeriets hjemmeside - og er altid velkommen til at skrive til os, hvis du er i tvivl om hvilket visum der er gældende på netop dit togt.

Forsikring, Vaccinationer & Medicin

Det er ligeledes dit eget ansvar at bestille rejseforsikring hvor du er godt dækket ind i hele perioden og sikre dig at du har de nødvendige vaccinationer. Tjek vejledningen på Statens Serum Instituts hjemmeside og få de nødvendige vacciner inden afgang. Overvej at få udskrevet noget bredspektret penicillin - rifter har det med at blive betændt under tropiske forhold, og ja, man kan godt få halsbetændelse i 30 graders varme. Derudover er det altid godt at have noget der kan sætte maven igang eller sætte en stopper. Døjer du med øerne, men ikke kan få nok af dykning er det også en god idé at få udskrevet øredråber mod betændelse. Medicinlisten kan hurtigt blive lang, men med lange stræk på åbent hav, kan det blive nødvendigt. Vi har dog alt den nødvendige medicin til værre sygdomme, som vi forhåbentlig ikke får brug for.

Covid-19 poltik

Ligesom mange andre, har vi her på Cleo også nogle corona restriktioner som vi forventer at du som gast følger og forstår både inden din påmønstring og under dit ophold på Cleo.

Det er vigtigt for at du er indforstået med at det er en anderledes verden at rejse rundt i disse år. For dig betyder det blandt andet at du skal have luft i din kalender samt rejsebudget til en karantæneperiode inden du påmønstre Cleo, samt test både ved afrejse fra Danmark, ved ankomst til et nyt land og igen ved hjemrejse. Ligeledes kan det blive nødvendigt for dig at tage en test hvis vi mistænker covid-19 ombord. Alle disse udgifter er en del af dine lommepenge.

Vi prøver hele tiden at opdatere os på de forskellige landes restriktioner - men da vores program er fyldt med dykning, kitesurfing, sejlads og dårligt net, kan vi ikke altid følge med. Derfor er det dit eget ansvar at holde dig opdateret på forskellige regler, karantæne og forbud.

Derudover har vi også nogle retningslinjer og restriktioner her på Cleo - overholdes disse ikke, vil det medføre øjeblikkelig afmønstring uden mulighed for refundering af køjepenge. Corona kan nemlig sætte en stopper for vores alles eventyr. Det er ingen hemmelighed at vi allerede nu sjældent tager på restaurant og bar besøg, prøver at handle stort og få gange og undlader at give hånd, danse og andet sjovt med de lokale. Herudover forventer vi at du respektere landets restriktioner og regler, da det har betydning for dig men også for alle andre ombord og ikke mindst Cleo.

HVAD SKAL JEG HAVE MED?

 • Rygsæk/sportstaske
  Du får på Cleo tildelt et skab til dine private ting. Her skal alt, der ikke er i brug befinde sig. Pak dine ting i en taske den nemt kan gemmes væk og ikke i en hård kuffert! 
 • Toiletsager
 • Egen medicin
  Overvej at få udskrevet noget bredspektret penicillin – rifter har det med at blive betændt under tropiske forhold, og ja så kan man godt få halsbetændelse i 30 graders varme. Derudover er det altid godt at have noget der kan sætte maven igang eller sætte en stopper. Døjer du med øerne, men ikke kan få nok af dykning er det også en god idé at få udskrevet øredråber mod betændelse. Medicinlisten kan hurtigt blive lang, men med lange stræk på åbent hav, kan det blive nødvendigt. Vi har medicinskab, det er dog til begrænset antal mennesker og behandlinger. 
 • Ørepropper (det giver dig en meget bedre søvn under natsejlads)
 • Solbriller & Solcreme
  Solen skinner heldigvis tit! Det er vigtigt at du køber solcreme i creme form og ikke spray! 1. Fordi det kan være svært at tage spray solcreme på når det blæser, og det kan jo være resten af besætningen ikke ønsker at blive smurt ind. 2. Fordi solcreme slider rigtig hårdt på båden, og vi vil derfor gerne prøve at mindske at solcreme kommer andre steder hen end på din krop! Vi kan varmt anbefale Derma, da de også producere solcreme der er en smule mere venlig, overfor for de fine koraller vi så gerne vil kigge på. 
 • Sommer tøj
  Du skal pakke så lidt og så godt som muligt. Saltvand og sol slider rigtig meget på det, så lad være med at tage din yndlings t-shirt med. Erfaringen er at du kommer til at gå i de samme to sæt tøj under hele togtet. Og så kan en hawaii skjorte og et par boardshorts kan som regel få dig ind de fleste steder
 • Badetøj
  Er generelt det de fleste benytter på båden. Så medbring gerne mange sæt!
 • Varm trøje
  Du vænner dig hurtigt til varmen, så derfor kan aftenerne pludselig synes kolde.
 • Ét par lange bukser
  De er gode til kølige aftener og natsejlads.
 • Fodtøj
  Sandaler eller sneakers er gode, til når vi er på land. Husk at de skal kunne tåle at blive våde!
 • Våddragt
  Vi anbefaler en 3/2 mm i shorty eller lang.
 • Surfsko/Strandsko
 
 • Lycra/sports trøje
  Er god til både at snorkel og surfe i – og så sparer man også på solcremen. Det kan havet nemlig ikke lide!
 • Maske, Snorkel, Finner
  Husk det hjemmefra, for det er ikke sikkert at vi kan købe det, der hvor båden befinder sig!
 • Dykkercomputer
  Medmindre du vil leje en ombord – giv os gerne besked om dette
 • Sovepose
  Det er koldt at sove udenfor, fordi det oftest blæser rigtig meget. Så ønsker du at sove under stjernehimlen, så medbring en sovepose – dit sengetøj på Cleo er nemlig ikke tilladt at tage med op på dæk pga saltvand. 
 • Pandelampe
  Hvis du alligevel skal ud at investere i en ny pandelampe, anbefaler vi dig at finde en der også har rød lys. Det røde lys generer nemlig ikke vores øjne på samme måde som almindeligt hvidt lys.
 • Powerbank
  Man kan kun oplade, når solen skinner!
 • Harddisk/USB
  Så du kan få alle de nye instagram billeder med hjem! André og jeg vil gerne frasige os at uploade billeder fra togtet online. Vi er ikke interesseret i at bruge flere timer på en WiFi-café.
 • Musik
  Vi elsker musik ombord men har ikke altid nok net til at hente det nyeste, de gode danse hits og de gamle klassikere ned på telefonerne. Derfor må du meget gerne have noget musik downloaded ned på din telefon.

Vigtige dokumenter og andet

 • Pas
  Vær opmærksom på at det skal være gyldigt i minimum 6 måneder, efter hjemkomst!
 • Kopier af dit pas og forsikring
  Myndighederne elsker det, når man ankommer til et nyt land. Det gør papirarbejdet meget lettere! Derudover vil vi af sikkerhedsmæssige årsager gerne have en kopi af både pas og forsikringspolice. 
 • Gyldig hjemrejsebillet (hvis du behøver)
  De fleste lande kræver at du har en billet ud af landet igen eller et skibspapir fra Cleo.
 • Hævekort
  Gerne både Mastercard og Visa, nogle gange virker kun det ene, andre gang kun det andet.
 • Du skal forvente at vi optager 5 kg. af din bagageplads til rugbrød, reservedele og andet godt for dig, os og Cleo (det burde ikke være et problem, for du har alligevel ikke særlig meget skabsplads)
Luk menu